Çubuk Turşu Yöresinin taze ürünlerini kurmaya başladık

Gönderen mufit 30/07/2022 0 Yorum (lar) Bizden Haberler,Çubuk Haber,

Lezzeti dünyaca ünlü meşhur markası ile damaklarda tat bırakan Coğrafi işaretli "Çubuk Turşusu"nun ham maddesi olan salatalığın ekimi yılın altıncı ayı olan Haziran ayında yapıldı. Yılın yedinci ayı olan Temmuz ayının ortalarında bu günlerde de hasat toplanıp aynı anda turşu kurulumu başladı.

Çubuk turşunun ham maddesi olan ilçede "yeşil altın" olarak adlandırılan salatalık, dönümlerce büyük tarlalarımızda ekimini yapmıştık. Dünyaca ünlü, tescilli turşularımızın ana maddesi olan salatalıkların ekimi daha önce yapıldı şu sıralar hasadı ile birlikte kurulumu da bu mevsimde devam ediyor. Öncelikle yeşil tap taze sebze ve meyvenin turşuya bürünmesi bizim işimiz. Hemen ardından dalından taze taze toplanıp bu günlerde fıçı, şişe ve testilerde kurulumu yapmaya devam ediyoruz. İlk taze kurulum genel olarak havanın durumuna bağlı Ağustos’un ortalarına ya da sonlarına doğru tamamlanır. Çubuk’ta her yıl artmakla beraber 5 bin dekar alanda turşuluk sebze üretimi yapılıyor. Yöremizde turşucular olarak, son zamanlardaki yağış ve olumsuz hava şartlarına rağmen rekoltenin gayet güzel olduğunu söyleyebiliriz. Fakat ilerleyen günlerde nasıl olur onu bilemeyiz. Fakat umudumuz ve temennimiz daha iyi olması. Verim yüksek olursa fiyat ücreti de o kadar uygun olur. İnşallah bu tadı, önce tüm Türkiye’ye sonra tüm dünyaya tattıracağız. Tarımsal ve yöresel ürünlere talep her geçen gün artıyor. İlçe ekonomisi açısından turşuluk sebze üretiminin ve turşu üretiminin çok önemli, Çubuk sebze üretiminde Ankara'nın en önemli ilçelerindendir. Turşu üretimi Çubuk için önemli bir değer. Ev üretimi Çubuk turşusu hem ülkemizde hem de dünyada marka olmuştur.

ULUSLARARASI ÇUBUK TURŞU VE KÜLTÜR FESTİVALİMİZE BEKLİYORUZ

İlçede her yıl geleneksel yapılan ve birkaç yıldır pandemi Covit19 virüs hastalığından dolayı bir kaç yıldır eksik yapılan Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivalimizin 15.’sini Eylül ayı ortalarında gerçekleştireceğiz. Turşularımızın tadına bakmaya, turşumuzu almaya tüm başkentlileri ve diğer illerimizdeki vatandaşlarımızı ilçemize davet ediyoruz. Bizzat katılamayanlar ise televizyondan, internet webten, sosyal medyadan canlı yayın olarak izleyebilirler. Gelemeyip online turşu siparişi ile almak isteyenler içinse kapılarına kadar anlaşmalı kargo ile gönderiyoruz.

Buraya yorumlarınızı bekliyoruz